-
?China vrijt de EU op na de tarievenoorlog van Trump. Europa moet beseffen dat Xi en Trump eigenlijk hetzelfde denken over Europa?
Trump heeft niet alleen de globale economie op zijn kop gezet met zijn tarievenoorlog, Hij heeft ook de wereldorde in elkaar doen stuiken. En de EU zit middenin het mijnenveld.
-
?Moeder vroeg zich af wanneer het moment kwam in een mensenleven dat die vredevolle sereniteit omsloeg in dagelijkse oorlog met de dingen des levens?
Mensen houden nooit op. Ze vallen nooit stil. En als ze stil vallen, dan zijn ze ziek. En zodra ze niet meer ziek zijn, beginnen ze weer met nooit op te houden. Klusjes, altijd maar klusjes.
-
De actualiteit door de ogen van Marec
Elke dag vat onze huiscartoonist Marec de actualiteit samen in één tekening. Bekijk ze hier.
-
Opgelet: regen na lange droogte kan voor verraderlijke gladheid op de weg zorgen
Maart en ook begin april waren uitzonderlijk droog. Maar vanaf zondag wordt er regen voorspeld. En dat zou wel eens voor verraderlijke gladheid op de weg kunnen zorgen. ?Olie, brandstof en ander vuil hebben zich door de droogte aan het wegdek gehecht. Als het regent komt dat los, en dat legt een glibberig laagje op de weg?, zegt VAB.
-
Zo meten ze in verkrachtingszaken of je te dronken was om toestemming te geven: ?We hebben een tabel, maar baseren ons zeker niet alleen daarop?
Wanneer ben je te dronken om toestemming te geven voor seks? Het was één van de vele vragen na de verkrachtingszaak in Leuven. De Gentse parketmagistrate Myriam Claeys rekent voor het antwoord op de wetenschap. En op toxicoloog Christophe Stove.
-
Yves zoekt koper voor meer dan 40 koetsen van overleden vader: ?Jonge mensen zijn niet meer geïnteresseerd?
Yves Desot deed zijn best om de koetsenverzameling van zijn overleden vader in ere te houden. Maar nu het gebouw waar ze in tentoongesteld staan verkocht zal worden, zit er niets anders op dan ook een overnemer te zoeken voor de koetsen. En dat blijkt geen evidente opgave. ?Willy Naessens had geen plaats.?
-
Na de tranen van de premier: welke band had vader De Wever met Oekraïne?
Oekraïne was de ?laatste bevlieging? van wijlen Rik De Wever, de vader van Bart De Wever. Hij trok na de val van het IJzeren Gordijn naar het land en nodigde Oekraïners naar België uit. De herinnering bewoog de premier tot tranen toe in Boetsja.
-
Uniek werk van Andy Warhol zat in Belgische collectie, maar wordt nu geveild: ?Voor minstens 30 miljoen dollar?
?Big electric chair?, een iconisch werk van Andy Warhol en het pronkstuk van de Belgische collectie Matthys-Colle, wordt in mei geveild bij Christie?s in New York. Verwacht wordt dat het minstens 30 miljoen dollar gaat opbrengen.
-
De ene was altijd op stap met zijn mama, de andere zag zijn chihuahua?s liever dan zijn volk: zo kwamen deze koningshuizen ten val
In 1830, toen België een koninkrijk werd, had 80 procent van de Europeanen een koning als staatshoofd. Vandaag is dat nog 20 procent. In zijn boek ?De koning is dood. Leve de koning!? legt Jo De Poorter uit waarom het ene keizer- of koninkrijk nog bestaat en het andere niet.
-
Collega?s ?uit den bouw? nemen afscheid van Willy Naessens: ?Hij kon even goed met de koning praten als met een boer?
Vandaag, zaterdag, zwaait ?zijn? Elsegem Willy Naessens uit. In de Sint-Mauruskerk, op wandelafstand van zijn stoeterij De Strohoeve. Zijn collega-ondernemers nemen afscheid van een heel bijzondere zakenman, die altijd een man van het volk bleef. ?Hij leerde me dat je beter niet te veel vergadert.?
-
De dood van zijn beste vriend legde Wouters leven in een andere plooi: ?Ik heb een paar mensen gebeld en gezegd dat ik hen niet meer wilde zien?
?If you can dream it, we can make it.? Die tekst zag Wouter Spaens vlak nadat hij hoorde dat zijn beste vriend ALS had. ?Wat een zever?, dacht hij. Dit is zijn verhaal. ?Misschien wel de saaiste tekst die lezers van deze krant zullen lezen.?
-
500 Belgen overleden vorig jaar in het buitenland: ?Fantastisch om naar afgelegen gebieden op reis te gaan, maar niet om er te sterven?
500 Belgen vertrokken vorig jaar vol enthousiasme naar hun vakantiebestemming, om niet meer levend terug te keren. De lange reis terug naar hun nabestaanden wordt geregeld vanuit het repatriëringscentrum op een boogscheut van Brussels Airport.
-
Waarom honderden Vlamingen één keer per jaar massaal dit Frans boerengat overspoelen: ?Kopecky zien passeren, daarvoor doe je het, he?
Een week na de Ronde wordt dit weekend Roubaix bezet door Franse wielergekken. Heel Roubaix? Nee, een klein dorp van Belgen biedt elk jaar dapper weerstand in de Hel van het Noorden. Ze leven, eten en supporteren samen, en delen alles. Zelfs ?water met kruiden?.
-
Zuhal Demir roept ouders op: ?Als leerkracht iets in agenda schrijft, doe niet je beklag bij directeur maar zeg er zélf iets over tegen je kind?
Met haar kenmerkende sturm und drang heeft Zuhal Demir (N-VA) haar ministerspost op onderwijs het voorbije half jaar ingevuld. Ze beseft maar al te goed dat de sterren nooit eerder zo gunstig stonden om haar agenda door te duwen. ?Wie nu nog naar het Grondwettelijk Hof trekt, mag het zelf uitleggen aan de ouders.?
-
Vitamines zijn essentieel, maar er bestaat ook zoiets als te véél: ?Zo?n potje multivitamines zou ik nooit gebruiken?
Ze komen in potjes, druppels en zelfs gummibeertjes, maar vitamines zijn lang geen snoepjes. Experten waarschuwen al langer voor te weinig, maar nu ook voor te véél vitamines. ?In het slechtste geval is de schade onomkeerbaar.?
-
Onze reporters overleven een week op afdankertjes van restaurants en winkels: ?Hou het stil, dit adresje is een goed bewaard geheim?
Restjes van restaurants of bijna vervallen producten in supermarkten, al tien jaar kan je ze voor een prijsje op de kop tikken dankzij het platform Too Good To Go. Financieel interessant én duurzaam, maar stilt het ook de honger? En is het lekker? Onze reporters Jill Dhondt en Jan Claeys deden de test. Zeven dagen leefden ze op Too Good To Go, met een budget van vijf euro per dag. Zij in de stad, hij op ?den buiten?. Klik hieronder om hun relaas te lezen.
-
Tine Priem (36) is een goede timemanager, een prinses in de keuken, maar ook een sloddervos: ?Mijn kleren liggen overal?
Als er prijzen werden uitgereikt voor stiptheid, won Tine Priem (36) ze állemaal. Vraag aan de actrice naar haar speciale talenten ? naast haar passie voor koken of haar sportieve kracht ? en deze komt geheid ter sprake. Al is er ook één ding waar ze echt niet goed in is: ?Mijn man wordt daar soms gek van.?
-
Minder Amerikaans en meer Europees kopen, hoe doe je dat? En is het altijd duurder? ?Misschien wordt dit hét kantelpunt?
Door de grillen van Donald Trump klinkt de roep om ?Europees? te kopen luider dan ooit. Maar hoe doe je dat? Vier vragen over Buy European. ?Het is een nobel doel. Maar als je niet nadenkt, kan de impact nefast zijn.?
-
Onze man op Too Good To Go-jacht op ?den buiten?: ?Het is een tactisch spel. Toeslaan op het juiste moment?
Dag twee, en ik lijk al verknocht aan de app Too Good To Go. Het is als Facebook en Instagram. Scrollen en toeslaan op het juiste moment. Een week lang jaag ik op afdankertjes van restaurants en winkels, met vijf euro per dag. Hoe gemakkelijk is dat op ?den buiten?, in het landelijke Zulte? ?Wat een berg. Dit eet je met geen twintig man op.?
-
KAART. Tot 1.567 euro per vierkante meter: in deze gemeenten moet je het diepst in de buidel tasten voor bouwgrond
Het aantal verkopen daalt, maar de prijzen swingen de pan uit. Bouwgrond is een steeds schaarser goed, waarvoor sommigen diep in de buidel tasten. In deze tien Vlaamse gemeenten betaal je het meest voor een lap bouwgrond.